erterter.jpg
Tarayana.jpg
Global verden. Danske vindmøller fra Vestas på den lille caribiske ø Aruba.
@ Peter Bejder
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Over 500 millioner afrikanere har nu en mobiltelefon. Det er over hver anden og lige så mange, som der bor i hele Europa. Foto fra Uganda.
@ Peter Bejder
ertryye.jpg
wrfwegfwe.jpg
wefwefgswf.jpg
wtwetwe.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Syv milliarder mennesker. Næsten 200 lande.

Det er da umuligt at overskue, ikke sandt? Og så alligevel ikke! Du kender fodboldspillere fra Uruguay, din t-shirt er lavet i Bangladesh, og når tre millioner børn og unge i Yemen sulter, når nyheden frem til danske tv-seere www.emu.dk/tema/ulande.

Det er ikke nyt, at der er kontakt mellem lande og verdensdelene. Det nye er, at det går stærkere end tidligere. I dag udveksler vi penge, varer, ideer, kultur, informationer og arbejdskraft som aldrig før www.globalhverdag.dk.

Man siger, at vi lever i en global verden. Nogle taler endda om den globale landsby. Eller i hvert fald globalisering. Kort sagt er globalisering, at transport – fly og skibe – og tv, mobiltelefoner og internet har betydet, at vi ved, hvad der sker på den anden side af kloden.

Samtidig arbejder flere og flere virksomheder på tværs af landegrænser, og lande handler mere og mere med hinanden. Endelig flytter eller flygter folk i højere grad, og folkevandringer har betydet, at verdens kulturer er mere blandede end før.

Men der er stadig mange fattige, som ikke har elektricitet, mobiltelefon eller adgang til internettet, og en milliard mennesker må leve for mindre end syv kr. om dagen. De lever især i u-landene – verdens fattige lande.

Du kan møde unge fra forskellige u-lande i bogen ”Global lykke – rigdom i fattige lande” og her på sitet. Fælles for de unge er, at de har et godt liv på trods af, at de lever i fattige lande med fx klimaforandringer og sygdomme. Og de kæmper for at gøre hverdagen bedre – for deres familier og for andre.

Du kan se film fra den globale verden her: www.emu.dk/3verden/verdensbilledfilm.Global lykke
❯ Forside
Den globale verden
❯ Den globale verden
PC030632.jpg
P6110266.jpg