ertryye.jpg
wefwefgswf.jpg
06.jpg
FN-mål nr. 6: sygdomme
07.jpg
FN-mål nr. 7: miljø
08.jpg
FN-mål nr. 8: samarbejde
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Et kig indenfor i
FN-bygningen.
© Peter Bejder
trgthtrh.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
FN-mål nr. 1: sult og fattigdom
FN-mål nr. 2: uddannelse
FN-mål nr. 3: ligestilling
FN-mål nr. 4: børnedødelighed
gergergvge.jpg
rthrthyrthbnrtr.jpg
DSC_0013 egh.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Det går dårligt i de fattige lande. Sådan tænker mange. Men det passer ikke helt. Faktisk går det fremad mange steder.

Som du kunne læse på side 6-7 i bogen ”Global lykke – rigdom i fattige lande”, har verden en lang række mål: 2015-målene (www.2015.dk). Målene har betydet, at mange fattige har fået det bedre.

• antallet af ekstremt fattige (dem, der har under 7 kr. om dagen at leve for) er faldet med over 400 millioner (fra 1,8 milliarder til 1,4 milliarder)
• 1,6 milliarder flere kan nu drikke rent vand
• over 90% af alle verdens børn går nu i skole

De største fremskridt er sket i asiatiske lande. Også flere afrikanske lande er godt på vej, selv om landene syd for Sahara halter bagefter. Klik videre til www.verdensbedstenyheder.dk og læs, hvordan det går med 2015-målene.

Når det går fremad, skyldes det formentlig, at målene er meget konkrete, og at der bliver holdt øje med, om målene bliver opfyldt. Det er UNDP (FN’s Udviklingsprogram), der undersøger, hvordan det går med målene. Det sker i samarbejde med de enkelte lande. Én gang om året laves der rapporter.

Målene blev vedtaget af 189 statsledere på FN’s topmøde i år 2000. Planen var og er at bekæmpe fattigdom og sikre en bæredygtig fremtid.

Målene skal være opfyldt inden 2015 Men hvad sker der så, når det bliver 2015. Hvad skal man så gøre? Skal FN opstille nye mål? For man kan jo ikke blot være ligeglade, hvis masser af mennesker stadig sulter, mangler tag over hovedet eller har klimaproblemer.
 
Så måske skal FN og verdens lande lave en ny plan. Folk i u-lande, forskere og organisationer peger på, at man skal i gang med at lave nye mål. Det haster – hvis fremskridtene i u-landene skal fortsætte.
Global lykke
Det går bedre – 2015-målene
❯ Forside
❯ Den globale verden
P1010242.jpg
01.jpg
FN-mål nr. 5: mødredødelighed