ewfgweg.jpg
DSC_0013 egh.jpg
Kinesiske piger kan vælge og vrage blandt drengene.
erwfgwf.jpg
Hefei på kinesisk
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Hemin og hans venner på weekend.
Kathrine rgrtyhjwr.jpg
P8260698_wrg.jpg
Tarayana.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Kina
Fremtiden skal løftes af de unge kinesere. Det er en stor og vanskelig opgave. For med landets et-barnspolitik bliver der flere og flere ældre, og lige nu mangler der millioner af plejehjemspladser. Enebarnet må ofte sørge for sine gamle forældre.

Hemin og hans seks venner ønsker sig en god uddannelse. Hemin er nr. 3 fra venstre på fotoet og er den af de seks, der taler bedst engelsk. Hemin fortæller:
    ”Vi læser matematik på det tekniske universitet i Hefei, men lige nu er vi på weekend for at slappe af. Vi bor alle hjemme hos vore forældre, men det er altså ikke altid så sjovt, fordi vi ikke har meget plads til os selv.”

Her kan du se mere om de syv venners universitet i Hefei. >> Klik her

Hefei og omegn har næste lige så mange indbyggere som hele Danmark. Se mere om byen på turistkontorets hjemmeside. >> Klik her

I Kina regnes Hefei for en lille by, hvor der ikke sker ret meget. Så Hemin og hans venner er glade for, at de i weekends har råd til at tage på ture ud til de store byer ved kysten.

”Ingen af os har søskende – så vi er som en slags brødre for hinanden. Hvis vi får et godt job og kommer til at tjene mange penge, håber jeg, vi alle sammen kan finde en kone. Men det bliver nok svært.”

Kinas et-barnspolitik gør, at de fleste unge er enebørn. Det lægger et stort pres på Hemin og hans venner. Det forventes, at de hver især hjælper med til at forsørge forældrene, når de bliver gamle. Du kan se mere om Kinas et-barnspolitik på side 36-37 i bogen ”Global lykke -  rigdom i fattige lande”.

”Der mangler piger på vores egen alder, så vi skal anstrenge os for at finde en kæreste. Pigerne vil helst have en fyr, der tjener godt med penge, har en lejlighed og måske en bil. Og de kan vælge og vrage. Så indtil videre er vi syv glade for, at vi har hinanden og kan tage på weekend sammen,” fortæller Hemin.

Se videoklip om Kinas et-barnspolitik.  >> Klik her


Global lykke
❯ Forside
Lykken er …
❯ Den globale verden
Piger KINA DSC_2596.JPG
KINA Heman fra HeFei An Hui DSC_2587.JPG
<< Tilbage