ewfgweg.jpg
DSC_0013 egh.jpg
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Pema Dorji er lærer og lykke-koordinator i Thimphu.
trhrthnrvth.jpg
Rismarker i det østlige Bhutan.
Kathrine rgrtyhjwr.jpg
P8260698_wrg.jpg
Tarayana.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Bhutan
På side 28-29 i ”Global lykke – rigdom i fattige lande” kan du møde eleverne Sonam og Tshering. De er begge glade for at gå i skole, hvor de lærer om begrebet lykke. Måske har du allerede set et videoklip med læreren Namgay Zangmo fra Tshangkha Primary and Lower Secondary School nær byen Trongsa, hvor hun fortæller om sit arbejde på skolen som lykke-koordinator. Ellers kan du se klippet her. >> Klik her

Pema er som Namgay ansvarlig for, at alle elever på hans skole i hovedstaden Thimphu lærer om lykke. Pema er opvokset på landet i den øde og østligste del af Bhutan. Her bor hans forældre og store dele af hans familie stadig.

Pema fortæller: ”Mine forældre er fattige på penge men rige på lykke. Da jeg var barn, skulle jeg gå ad stier to timer hver vej for at komme i skole. Det tænkte vi ikke på, for sådan gjorde alle andre jo også. Vi var vant til at gå meget hver eneste dag.”

Pema fik en god uddannelse i en af de store byer. Han arbejder på en skole tæt på hovedstaden og besøger kun sine forældre en gang om året, fordi rejsen er lang og besværlig. Hans søskende sørger for deres gamle forældre, og sammen passer de landbruget. Pema indrømmer, at han tit længes efter livet på landet, hvor der er meget mere ro end i storbyen.

”I dag går jeg også meget, når jeg har tid. Mine elever prøver jeg at lære, at det er sjovt og sundt at bevæge sig langsomt til fods gennem skove og bjergrige landskaber, og fra skolen er vi af og til på lange vandreture. Mange elever bor på vores kostskole, fordi de bor så langt væk. Nogle er vant til at vandre langt, mens andre bor i byen og har derfor ingen træning i at vandre. Men bare eleverne får lov til at tage deres mobil med på turen, så synes de fleste, at det er sjovt og dejligt,” smiler Pema.
Global lykke
❯ Forside
Lykken er …
❯ Den globale verden
hrhgfd.jpg
<< Tilbage