ewfgweg.jpg
DSC_0013 egh.jpg
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Lletus, Andrea og Samson med nogle af de genbrugsting, de laver.  
©Peter Bejder.
Kathrine rgrtyhjwr.jpg
P8260698_wrg.jpg
Tarayana.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Zambia – klimaambassadører
På side 18-19 og side 6-7 i ”Global lykke – rigdom i fattige lande” kan du læse om zambiske unge, der er klimaambassadører og oplyser om miljøproblemer og laver små projekter. Her kan du møde tre unge mænd, der laver genbrugsting af aviser, pap m.m. (se nogle af deres produkter på fotoet) i hovedstaden Lusaka. Ting, der kan sælges. De tre unge bruger også tid på at oplyse børn og voksne om forurening, afskovning og global opvarmning.

”Vore forældre er forstående, men mange er ikke. Når vi fortæller, at trækul forurener og er med til at øge den globale opvarmning, er reaktionen fra mange voksne: ’Tror du, at jeg er dum? Det her har jeg lavet, siden jeg blev født, og det tager ingen skade af.’ Det tager lang tid at ændre de voksnes mentalitet – især uuddannede – mens det er lettere med børn og unge. De er mere parate til at lytte. Især børn er nysgerrige, og de vil jo gerne efterligne lidt ældre som os.”
Lletus Simuhupu, 21 år.

”Det er en drøm at kunne udvikle genbrugsting. Og forhåbentlig kan vi ved de ting vise folk, hvad de skal gøre. At det er godt at genbruge papir osv. Det bedste er naturligvis, hvis zambierne selv handler og begynder at være miljøbevidste. Men ellers må klimaambassadørerne jo oplyse dem om, hvad der kan gå galt. Det ’arbejde’ har jeg det godt med. Det giver en god fornemmelse i maven at gøre noget for miljøet og imod den globale opvarmning.”
Samson J. Banda, 20 år.

”Vi har arvet jorden fra vore bedsteforældre, og vi har en forpligtelse til at aflevere den i god stand til vore børn. Det kan vi kun gøre ved at genbruge og ikke forurene. Og ved at oplyse børn – de er fremtiden – om, hvad der er godt at gøre i forhold til miljø og klima. Vi kan fx snakke med børnene, når de er mange sammen – til fodboldkampe osv.”
Andrea B. Matambo, 19 år.
Global lykke
❯ Forside
Lykken er …
❯ Den globale verden
P9031040.JPG
<< Tilbage