ewfgweg.jpg
DSC_0013 egh.jpg
Wilber Vásquez Guevara.
© Erika Brenner
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
Alfonso Mata Portillo.
© Erika Brenner
Jorge Mejia. © Erika Brenner
Jorge_Mejia.JPG
Kathrine rgrtyhjwr.jpg
P8260698_wrg.jpg
Tarayana.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
El Salvador – fodbold som redning?
I bogen ”Global lykke – rigdom i fattige lande” blev du inviteret med til Cabañas uden for hovedstaden San Salvador. En af dem, der har taget initiativ til kampen mod volden med fredelige metoder, er politichef Alfonso Mata Portillo. Fodbold er et af initiativerne.

”Mangel på sikkerhed ikke kan bekæmpes med vold, men med tillid.
     Fodbold skal ikke ses som et mål i sig selv, men som en måde hvorpå man kan opnå et mål. Her kan de unge komme af med deres energi, og de har ikke tid til at tænke på dårlige ting. De unge og vi har lært at nærme os hinanden. Om 4-5 år ser vi resultaterne. Så har de unge blandt andet lært om samarbejde gennem fodbolden. De har fået en uddannelse og kan bidrage til familiens økonomi,” siger den tilfredse politichef.
     I området med 30.000 indbyggere er der ikke begået en eneste kriminel handling i to uger. Det er rekord!

Jorge Mejía er 17 år og går i 1 G. I Cabañas har den lokale udviklingskomité uddelt stipendier til unge. Til dem, der klarer sig godt i skolen. Til “almindelige” unge. Og til tidligere bandemedlemmer.
     Jorge har ikke været med i en bande, men det har flere af hans venner. Og de klarer sig fint i skolen, siger han. Han tager i skole kl. 7 om morgenen og kommer hjem kl. 18, hvorefter han laver lektier. Hvis han ikke havde fået stipendiet, var han blevet nødt til at finde et arbejde.
     ”Vi får bøger, uniformer og penge til transport. Til alt. Det er virkelig en stor hjælp for os unge og vore familier,” siger Jorge.

Wilber Vásquez Guevara er 15 år. Hver lørdag spiller han fodbold.
     Wilber har selv været med til at anlægge fodboldbanen. Kommunen har  sørget for el og lys, så de unge også kan spille om aftenen.
     ”Vi morer os i weekenderne. I løbet af ugen knokler vi med arbejde og studier. Fodbold er godt for os alle: Vi lærer at kommunikere, vi får bedre værdier, og så er det sundt. Også tidligere bandemedlemmer spiller. Det er med til at holde dem væk fra kriminalitet og narkomisbrug,” fortæller Wilber.
Global lykke
❯ Forside
Lykken er …
❯ Den globale verden
Alfonso_Mata_Portillo.JPG
Wilber_Guevara.JPG
<< Tilbage